Bua

Revoluční sedlo

V době, kdy lidé hledají větší kontakt a harmonické splynutí s koněm, spolu s volností pohybu, skrze všemožné pady, sedlo-pady a bezkostrová sedla s nedostatečnou ochranou páteře, stejně tak i my jsme hledali "něco jiného". Nějakou inovaci, která už byla dlouho potřeba. Kladli jsme si otázku, zda-li existuje sedlo, které by myslelo na potřeby koně i jezdce.

Jezdec potřebuje najít v sedle stabilitu, rovnováhu a kontakt s koněm. Nicméně by mu sedlo mělo zároveň dopřát pohodlí, ať již při manipulaci se sedlem nebo samotném ježdění. Vzhledem k tomu, že jezdci často trpí bolavými zády, bylo by dobré, kdyby u sedla bylo na výběr z více možností posedlí, nejlépe také odpružení a nebylo by příliš těžké. Nebylo by od věci, kdyby sedlo bylo zároveň jednoduché na údržbu a nastavitelné podle druhu sportu.

Kůň potřebuje sedlo, které by myslelo na ochranu jeho páteře, rozložení váhy na hřbetu, volnost pohybu a flexi. V ideálním případě by se sedlo bylo schopné přizpůsobit tak, aby byl kůň uvolněný a nemuseli bychom neustále řešit, zda-li mu sedlo pasuje, protože by mu sedělo během různých fází nasvalení a růstu. Nemuseli bychom tedy volit mezi častým sháněním sedláře, případnou koupí nového sedla nebo nešťastným koněm.

Sci-fi nebo realita?

Co kdybysme vám teď řekli, že toto všechno není nemožné a takové sedlo skutečně existuje. Při výzkumu trhu jsme narazili na irskou značku sedel Bua sport, která splňuje všechna tato kritéria a nabízí mnohem více. Bua přenáší sedlo do 21.století tak, aby vyhovovalo potřebám moderního jezdce a koně. Toto revoluční sedlo získalo mnoho ocenění, jelikož posouvá hranice moderního designu sedel patentovanou konzolovou kostrou a použitím moderních technických materiálů, používaných v leteckém průmyslu.

Můžete samozřejmě zůstat u hnědo-černé klasiky, ale se sedlem Bua se barevnosti a fantazii meze nekladou.

Martin Ryan, designér sedla Bua, se zaměřil na běžné problémy, které vyvstávaly z tradičního designu jezdeckých sedel z jedné kostry a snažil se navrhnout nový koncept sedla, které by umožnilo pohodlnější a harmoničtější spojení mezi koněm a jezdcem. Po dlouhém navrhování, testování a nekonečných hodinách strávených ve veterinární knihovně, kde zkoumal anatomii a biomechaniku koně a jeho přirozeného pohybu, vytvořil prototyp konzolové kostry. Téměř dvou kostrový design, který myslí jak na oporu a rovnováhu jezdce, tak na rovnoměrné rozložení jezdcovy váhy na hřbetu koně. Zároveň nezapomíná na poskytování flexibility, která neomezuje natáhnutí a volnost koňského pohybu. Jinými slovy, konzolová kostra je navržena tak, aby vyhovovala různým pohybům jezdce a koně, tím vytvořila harmoničtější spojení a zároveň umožnila rovnoměrnější rozložení tlaku s menšími otřesy na hřbetu koně oproti tradiční kostře.

Kostra využívá nejnovější inovace z uhlíkových vláken, což umožňuje extrémní sílu, flexibilitu a odolnost vůči tvrdému opotřebení. Tento materiál byl pečlivě testován v milionech cyklů, simulujících jezdcovo používání sedla, bez problémů s odolností nebo pevností.

Jedno sedlo, více koní

Systém panelů na spodní straně sedla nabízí jezdci flexibilitu v přidání nebo odebrání pěny podle potřeby, v závislosti na tvaru a potřebách koně. Tento panelový systém spolu s konzolovou kostrou, umožňuje flexibilní přizpůsobení a použití jediného modulárního sedla na různé koně, což snižuje potřebu množství sedel ve stáji.

 

S hmotností 4kg, sedlo Bua snižuje přebytečnou váhu na hřbet koně a je jedním z nejlehčích sedel dostupných na trhu. Díky modulární konstrukci lze sedlo snadno přizpůsobit podle jezdecké disciplíny. Ať už jde o parkur, všestrannost, drezuru, vytrvalost nebo jen rekreační ježdění, bočnice je možné snadno podle potřeby vyměnit. Styl sedla lze takto vylepšit za část nákladů na investici do nového sedla.

Sedlo jsme s nadšením vyzkoušeli a můžeme říct, že naše nadšení rozhodně neopadlo. Je jiné, než na co jsme u kostrových sedel léta zvyklí, chvíli trvá najít si svůj "Bua sed" a jistě není pro každého, ale pokud se přenesete přes jeho odlišnosti, získáte lehké modulární sedlo, za které poděkují vaše záda i záda vašeho koně, neboť tak ukázkové opocení jsme již dlouho neviděli.

Tým Bua

A venenatis ad fermentum nascetur

Varius a ullamcorper duis elit conubia urna fermentum vel eros venenatis donec scelerisque nam leo sem condimentum eu sociis. Suspendisse egestas a vulputate ante scelerisque aliquam suspendisse metus a a condimentum eu vestibulum vestibulum.

Mattis vestibulum nisl erat pretium morbi

Rhoncus nibh aliquam a netus commodo a venenatis id a ullamcorper odio molestie nunc gravida parturient ac purus id mauris condimentum inceptos nulla scelerisque a suspendisse a integer vestibulum scelerisque.Adipiscing dignissim urna.

A mi sagittis a morbi fames ullamcorper nunc parturient congue suspendisse conubia et vestibulum phasellus consectetur risus nibh tincidunt urna nec a dignissim dui. Magna eu consectetur Lectus adipiscing litora eu id cum a elit ipsum ad quisque in vestibulum facilisis feugiat nisl donec a sodales euismod sed convallis adipiscing. Hac sed enim tristique nam tortor ut inceptos a ad nisl magna.