Bua

Jedno sedlo, mnoho koní?

Stejně, jako na světě nenajdete dva stejné lidi, nenajdete na světě dva stejné koně. Jejich anatomie, tedy tvar jednotlivých částí těla, se liší. Jak je tedy možné, aby jedno sedlo pasovalo mnoha koním? Je to vůbec možné nebo se jedná o další rádoby univerzální sedlo, které koni ve skutečnosti nesedí?

Flexibilita

V následujícím videu vám ukážeme čtyři důvody, proč sedlo Bua pasuje velkému množství koní.

Vše se odvíjí od jedinečnému designu kostry, který je v tomto případě konzolový a pružný. Díky tomu je sedlo velmi flexibilní, takže panely vzadu sedla se mohou stlačovat a ohýbat zároveň s koňským hřbetem. Přední strana kostry je svým tvarem uzpůsobena tak, aby seděla více za lopatkou koně. Přední strana panelu, která se pohybuje směrem k lopatkám koně, je také velmi flexibilní, protože je tvořena pěnovou výplní. Dalším důvodem, proč sedlo pasuje tolika koním, je prostorná komora, tudíž nezáleží na tom, zda-li má kůň nízký nebo vysoký kohoutek. A posledním důvodem jsou panely. Vzhledem k tomu, že je lze jednoduše sundat a dostat se k pěnové výplni, může se panel tloušťkou snadno přizpůsobit potřebám koně.

 

Konzolová kostra využívá nejnovější inovace z uhlíkových vláken, přizpůsobí se tvaru koně a jezdce už předtím, než se vyplní pěnou. K přizpůsobení dochází také dynamickou flexí těchto vláken uvnitř kostry. Materiál z uhlíkových vláken nabízí přirozenou flexi a umožňuje kostře se volně pohybovat s přirozeným pohybem koně. Tento materiál také umožňuje, aby se sedlo přirozeně roztahovalo a smršťovalo v závislosti na stavbě koně, stejně tak, jako umožňuje sedlu přizpůsobení se různým úrovním vývoje zádových svalů.

 

Sedlo se  rozšiřuje a smršťuje v souladu s pohybem koně. Padne jak širším, tak užším typům koní a není třeba přepasovat během různých fází kondice a nasvalení.

Toto přivítají obzvláště ti, kteří mají více koní, protože jednoduše přesunou sedlo z jednoho koně na druhého. Díky systému výměnných panelů je možné panely měnit podle potřeby, aby seděly různým koním, a není nutné přecházet na úplně jiné sedlo.

V případě potřeby je velmi snadné panely upravit tak, aby vyhovovaly vašemu koni. Můžete přidat nebo ubrat pěnu podle svých představ nebo přidat podložky do panelů, abyste zajistili, že sedlo na hřbetě vašeho koně správně sedí. Panely se mohou měnit spolu s vývojem hřbetu koně. Standardní pěnové panely, které jsou v naší nabídce, pojmou nejrozmanitější druhy koní, ale panely si můžete podle potřeby vyladit sami.

Tým Bua